Zoeken
Zoeken

Studiereis Valencia

Elk jaar sturen wij een aantal groepen van onze studenten op studiereis richting het zonnige Valencia, in het kader van internationalisering. Tijdens deze reis van 14 dagen verblijft iedereen in een gezellig gastgezin. Om er voor te zorgen dat de studenten daar ’s ochtends bij het ontbijt zonder gebarentaal kunnen aangeven of ze wel of geen melk in de koffie willen, krijgt de groep voorafgaand zes weken Spaanse lessen van twee uur. Mede hier worden zij optimaal voorbereid op het verblijf in de op twee na grootste stad van Spanje.

Op dit moment vertoeven de eerstejaars studenten van Evenementenorganisatie zich in Spanje, afgelopen maand keerde een andere groep weer veilig terug op Schiphol. Studierichting Art & Design heeft haar ogen uitgekeken: Valencia heeft een indrukwekkende straatcultuur met onder andere een hoge kwantiteit en kwaliteit aan street-art.

Programma Art & Design
De excursie wordt voor de artistieke groep onderverdeeld in twee delen. De eerste week mag de groep de Spaanse taal nog even extra bijspijkeren met lessen in het taleninstituut Taronja. De tweede week van het verblijf wordt besteed aan de nodige culturele uitstapjes. Op de planning staan onder andere bezoeken aan musea, ateliers, workshops en masterclasses.

12715443_1061192683943657_6244933362164391860_n

Kunst als dank
Ook dit jaar zetten de studenten via de opdracht Tip&Post kunst in als verbinding met locals. Het idee is dat iedereen tien kleine kunstobjecten maakt, zoals een tekening of een collage op briefkaart formaat. De gebruikte techniek staat vrij, zo lang het maar gemakkelijk te vervoeren is. Tijdens het verblijf in Valencia worden de kunstobjecten geruild met een local voor een goede tip. Waar kan ik goedkoop Paella eten? Welke expositie moet ik beslist bezoeken? Waar serveren ze de beste Churros van Valencia? Als dank ontvangt de tipgever het kunstobject, en wordt er een foto geplaatst op de Facebookpagina.

Wij helpen je graag verder
T. 050 - 52 05 500
E. dekunsten@noorderpoort.nl
Noorderpoort Kunst & Multimedia onderdeel van Noorderpoort