Zoeken
Zoeken

Hoogte- en dieptepunten tijdens talkshow

De foyer van Noorderpoort Kunst & Multimedia was vrijdagmiddag 12 februari even helemaal omgebouwd tot een studio die qua uitstraling niet onderdeed voor de set van De Wereld Draait Door. Hier werd de Talkshow ‘Impressie’ georganiseerd en werd het jubileumjaar van 20 jaar Noorderpoort professioneel en feestelijk afgetrapt.

Naast Rob Schuur en Wim van de Pol van het College van Bestuur schoven ook andere gasten aan, zoals onder andere Hans Buissink, ‎Coördinator Stage Service Centrum Noorderpoort, studente Medewerker Marketing & Communicatie Annemiek van Veen, docent Jeroen van Olphen, bestuursadviseur Peter Boogers en studente Bouwkunde en genomineerde voor de Noorderpoort Jaarprijs 2016 Marjolein Arends

Internationalisering bij Noorderpoort
Noorderpoort was één van de eerste ROC’s dat twintig jaar geleden al actief inzette op internationalisering. ‘Het is belangrijk dat studenten naar het buitenland gaan, dat ze ondergedompeld worden in een andere cultuur en in andere gebruiken,’ vindt Rob Schuur. Dat deze internationale ervaringen worden opgedaan door studenten in het buitenland en er tegelijkertijd hulp wordt geboden aan de lokale bevolking, in de vorm van bijvoorbeeld een huiswerkverblijf in Roemenië, is volgens Rob Schuur alleen maar goed: je slaat twee vliegen in één klap. Volgens de bestuurder is dat ook één van de sterke kanten van Noorderpoort en waar dit ROC zich hard voor wil maken: onderwijs voor iedereen, niemand uitgezonderd. ‘Noorderpoort staat open voor iedereen: iedereen moet onderwijs kunnen volgen bij Noorderpoort,’ aldus Rob Schuur.
Hoogtepunten en dieptepunten van Noorderpoort
Tijdens de Talkshow ‘Impressie’ werden zowel de hoogtepunten als de dieptepunten van 20 jaar Noorderpoort besproken. Zo kwam ook de IBS-affaire aan bod, waarbij in 2013 in de media de nodige commotie ontstond rondom de opleiding IBS van Noorderpoort. Er was sprake van lesuitval en mismanagement. De crisis werd in goede banen geleid door Peter Boogers, beleidsadviseur van College van Bestuur. Door een aantal drastische veranderingen door te voeren, is de opleiding gelukkig weer snel uit het dieptepunt omhoog gekropen. Sterker nog: nu is het één van de beste opleidingen van Nederland door de zeer goede contacten met Engeland.
Noorderpoort in de regio
Er verandert van alles in de Groningse regio en het zal niemand ontgaan zijn dat veel van deze veranderingen minder positief in het nieuws komen. Termen als leegloop en krimp passeren meer dan eens de revue. ‘We zetten problemen om in kansen,’ zegt Wim van de Pol. Zo wordt mede dankzij energietransitie de energievoorziening omgezet van klassiek naar duurzaam. ‘We hebben nu andere technici nodig, om bijvoorbeeld windmolens te onderhouden. Daar leiden wij onze studenten voor op en daar zijn we trots op,’ aldus Wim van de Pol.
Bij Noorderpoort wordt gewerkt met moderne technieken, zodat de studenten goed voorbereid worden op hun toekomst. Het verwachte tekort aan goed opgeleide technici wordt onder andere hiermee opgevangen.
Muziek door studenten Noorderpoort Kunst & Multimedia
De Talkshow ‘Impressie’ was naast de kick-off van 20 jaar Noorderpoort, tegelijkertijd de kick-off voor het 10-jarig bestaan van Noorderpoort Kunst & Multimedia. En zoals iedere moderne talkshow tegenwoordig in het programma opneemt, werd ook bij de Talkshow ‘Impressie’ muziek gemaakt.

Zo werden er muzikale stukjes opgevoerd uit de musical Hairspray, waarbij de productie volledig in handen is van studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia. De talkshow is door eerstejaars studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia georganiseerd en wordt ter ere van het jubileum dit jaar opgevoerd. De presentatie van de hele talkshow lag in handen van teammanager Marcella van der Spoel.

 

Talkshow_Impressie_Collage

Wij helpen je graag verder
T. 050 - 52 05 500
E. dekunsten@noorderpoort.nl
Noorderpoort Kunst & Multimedia onderdeel van Noorderpoort